mandag 25. juni 2007

Risengrynsgrøt og vafler!

Etter et lite tips fra hu mamma Astrid på Halsnøy, som hadde sett et innslag på TV om sjømannskirka i Singapore, tok vi turen for å si hei. ANGRER IKKE!! Vi var der på lørdag og det er jo grøtdagen hjemme i Norge. De er ikke no' dårligere på sjømannskirka, og serverte risengrynsgrøt med kanel, sukker og rosiner ... og ikke minst rød saft! :) Grøt har aldri smakt så godt før! I tillegg kunne vi kjøpe melkesjokolade, firkløver, stratos og brunost. Kjøpte jo både melkesjokolade (selv om vi har mer igjen sjøl) og stratos, men orka bare halvparten .... ble jo stappmette av grøten.


Sjømannskirka ligger på en liten høyde og det er en ganske bratt bakke opp. Taxien hadde småproblemer - er jo sånne gamle Toyota'er - men fikk oss opp. Veien opp har selvfølgelig fått navnet Kong Harald Vs vei, og er sirlig markert med både elg- og skiløperskilt :) Ska're værra så ska're værra! Vi traff mange kjekke folk mens vi var der. Noen jobba i Singapore mens andre studerte. Viste seg at sjømannskirka var et veldig populært sted å være, ikke minst på grunn av grillfesten på søndagene. I tillegg hadde de basseng i hagen og en god gammaldags telefonkiosk som det var gratis og ringe fra!

Familien som bor der nå er fra Stavanger, Tasta for lokalkjente, og skal flytte hjem om ca. en uke. De har vært i Singapore i tre år og syns vel det var på tide å komme seg hjem igjen. Var litt artig da Laila fikk øye på Aftenbladet i avishylla og sa: "Ååååååhh, Stavanger Aftenblad og jo ... så snåååålt". Tok ikke lang tid før vi hørte flere Stavangerstemmer fra kjøkkenet da, nei :)

Dersom du eller dere skal til Singapore en gang, må dere ta turen oppom sjømannskirka. Skikkelig trivelige folk, og mange mange gode tips på hva som er verdt å få med seg i Singapore!


Erling og Laila!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Klage dokke på gamle Toyotaer!
Dei skal dokke ikkje kimse av.
Ingenting er som gamle riskokere! De stoppe aldri!

Hilsen Toyota-eier - snart trønder.

Kos dokke videre! Skal hilse fra familien!

Anonym sa...

Hallo igjen.
Får prøve på nytt å skrive til dere, i dag tidlig gikk det ikke.
Ser at dere har besøkt sjømannskirka det var nok kjekkt.Det finnes sikkert flere rundt i verden det er lurt å gå dit.Takk for alle flotte bilder vi får se .Har Nicolay på besøk han har vært på fotballskole oppe ved Skui grendehus jeg har hentet han.Han har også fått vaffler.Vi skal og feire Henriette senere i ettermiddag.
Masse hilsner fra Billingstadvn.

Anonym sa...

Åhhhh, fantastisk fint!! Tenke ei viss Tofte-tuppa kjenne lengselen nå!! Til og med eg kjente meg igjen på enkelte bilder!! Og da e'kje verst :-D
Standsmessig hotell og høg cognacføring!! haha, dåke e meg to fininga i sus og dus!! Luksusdyr-backpackara, faktisk! Men nyt da!!! Gu, kor misunnelig!!!

Kos dåke så masse vidare!!! Gooo' tur og klem!! Eg pakke.....

Anonym sa...

Sjømannskirka vekker gode minner. Alltid godt med brunost og solbærtoddy etter ei stund borte fra heimlige trakter. Vi fekk vafler med heimalaga jordbærsyltetøy. Paradis.

Skjønner dåke har det strålande. Her heime går dagane altfor sakte. I tillegg har eg altfor mykje å gjer. Reiser opp å helsar på bartefolket i morgen, men satser på å unngå husarrest, slik at eg får med meg quiz'en som vanlig. Har vunne 3 av dei fire siste rundane no, så no er me passelig høge på pæra. Har så mykje gratis brus, at me kan drikka i fleire månader! Hehe.

Ellers kan eg medbringa ein svart dag i går. Her står eg i kø i 1t for å klora meg inn for å sjå at Brann overkjøre Viking. Sitter igjen litt hes(dommaren var heilt håplaus), deprimert og fortvila.

Nei, da skal bli betre med cognac og eit liv i sus og dus. Er ikkje lenge igjen no.

PS: Regner med å få lurt alle sammen ut på golfbanen der nede. Trenger iallefall ein tur. Om ikkje anna, kan dykk jo kjøra golfbil. Lika kjekt som å kjøra go-kart!

Anonym sa...

Hei ser ut som alt er bare bra med dere. Rart det der når man er borte fra tradisjonell kost hvor godt det smaker med bare litt brunost hehe. Her har vi hatt bakebursdag for 7 unger fra barnehagen til Henriette, heldigvis var været slik at vi kunne være ute med det.Hun fikk fine presanger. Vi er på Huglo den 11. Juli når hun egentlig har bursdag så da blir det litt feiring der også.Thorbjørn og Aleksander er på crossleir i tre dager nå, han har forresten fått av gipsen. Her i Norge hadde de ikke gipset et sånt brudd fikk han beskjed om når han kom på kontroll. Han som har gått 14 dager med gips opp til kneet hehe:-) Men da fikk han holdt seg litt i ro, noe han kanskje trengte. Kos dere videre, savner dere;-) Klem fra Borghild med familie.

Anonym sa...

Hei igjen,må jo hengja meg på det der med toyotaen,har dokke fått solstikk el.noge sånt,beste bilane så fins det trudde nå at dokke viste det.Klem fra toyota eigar,seie ikkje meir eg