fredag 22. juni 2007

Kuching - Malaysia

Hei igjen!

Da var besøket i Kuching over - en skikkelig trivelig og liten by. Som noen andre ganger på turen så hadde vi ikke fått bekrefta plass å bo før vi reiste avgårde, men hadde sendt en mail til et hotell som heter Talang Usan. Laila hadde vært i kontakt med de tidligere for å høre om pris, og da var de kjappe i vendinga kan du tru. Fikk info om priser, rom osv. Måtte bare sende mail for å reservere ...... og det gjorde vi jo, men null svar. Så da vi kom fram var det selvfølgelig ikke reservert noe som helst ........ like greit egentlig, for det lukta så innrøyka at halve kunne være nok! Heiv på oss sekkene og traska ned mot sentrum. Først inn på et hostel, men det var jo selvfølgelig fullt. Rett over gata var det et stoooort hotell, og vi tenkte "Skitt au! Vi hører hva priser er". Litt i sjokk når det bare kosta 5 RM (ca. 10 kr) mer enn på hostellet for et dobbeltrom. Ingen vanskelig avgjørelse :)

Kuching betyr altså katt. Hele byen er - eller skal visst være - full av katter. Vi så noen, men hadde forventa oss litt flere. De vi så hadde fått kappa halen. Regner med at det er en eller annen skikk de har. Ellers har byen flere kattemonumenter for å vise hvor glad de er i denna katten. Skulle nå vært hundemonument etter min mening! Byen er forøvrig delt i to deler - en gammal og en ny (med kjøpesentre, kafeer, McDonalds +++). Den gamle består mest av små hus i alle mulige farger. Skikkelig flott! Kuching er en elveby. Den ligger ved elva Sarawak - som også er navnet på staten Kuching ligger i. På elven gikk det små taxibåter som en kunne hoppe på hvor som helst og komme seg over eller nedover elven. Vi tok en som var rød og lilla :o)

Nå mista jeg helt skrivefølelsen, så Laila må avslutte :) Neida, det ska eg ikkje!!! :o)

(oooohhh...) I Kuching fant vi ikke vår trofaste venn Starbucks, men en som er like kjekk som heter The Coffe bean and tea leaf. Go kaffe og goe smørbrød!!! Her satt vi å slo ihel noen timer med øsende pøsende regn. Det er det som er så drit med å reise i regntida, det kommer noen byger hvor regnet bare slår ned. Vi måtte tilslutt gå til innkjøp av paraplyer.Som Laila allti sier, så skal jeg fikle å trikse å ordne så mye me tinga mine, at den knakk bare etter noen timer!! :o)
Ellers hadde Kuching en masse med shoppingsenter, men kvaliteten på butikkene var jo litt så som så! Laila fikk seg to kjoler og var strålende fornøyd!! Absolutt en by å anbefale at en tar turen til!!


Nå er vi vel på plass i Singapore og gleder oss masse til å utforske denne byen. Her er det så mye å se at det er vanskelig å velge ut hva en skal ta seg tid til. Noen kvelder må det ihvertfall settes av tid til shopping da det STORE Singapore salget er igang. Dessuten har de et helt kvartal med duppeditter hvor jeg kan boltre meg. Så jeg tar turen til Sim Lim Square :o)

Vi snakkes snart!!

Vi har ikke tid til å legge bilder i teksten siden vi er litt utolmodige etter å få sett Singapore, så dere kan kikke på bildene fra Kuching her!

GRATULERA SÅ MØKJE ME DAGEN SILVIA!! HÅPA DU FÅR EIN STRÅLANDES FINE BURSDAG!!
KLEM

4 kommentarer:

Unknown sa...

Tusen takk :) Kos dåke max i S'pore!!!!
Byen er heilt fantastisk...
Stor klem, Sxx

Anonym sa...

KJempekjekt å sjå bilder igjen,flinke dokke å huska bursdagane te adle.I dag har opel vore ute på litt trimming,kan jo ikkje stå heilt i ro det ekje bra.goe klem frå mammå

Anonym sa...

Og så e da ei mamma te.
Me mammene har da travelt med skriving,men eg tek jo snart ferie så då vert det slutt.Får vel ikkje sendt så mykje frå Solbakken.Er bedne i bursdag på Hommandehaugane,men er ikkje komen heim då.Det er godt at Opelen vert lufta!!! Den må jo ikkje stå i ro for lenge.Alle barnebarna er i Sverige denne helga.Kos dåko i alle butikkane!!
Masse helsingar fra mamma og pappa.

Anonym sa...

Hallo Erling og Laila.
Eg høyrer de kosar dåko med vafflar og graut det er godt med norsk mat.Me kosar oss i regnveret.
Det er vanskeleg å få fyr på båla her på austlandet i kveld.God helg.
Mamma og pappa helsar.