fredag 6. april 2007

Valparaiso og Vina del Mar i Chile

Hei igjen.

Det blir litt raske oppdateringer på bloggen nå. Har vært uten nett en del dager så det er bare å utnytte det "lånte" nettet vi har her i Cusco. Se fra Montevideo her.
Tenkte å ta en kjapp oppsummering av dagene i Chile. Kan si med én gang at vi bomma litt med antall dager her (fikk jo tips av Tron på jobben ... sorry Tron, det ble ikke tur til Chiloe). Skulle gjerne utforska Chile litt mer.

Vel .............. vi reiste fra Montevideo til Santiago med fly (lan.com). Deretter var det å hive seg på en buss til Valparaiso. Hadde sett oss ut denne kystbyen pga. sjømaten. Footprints-boka vår sa at det var sjømat "out of this world"! Regner med at det er en innlandsbonde som har skrevet den kommentaren, for sjømaten var slettes ikke "out of this world"! Da har han hvertfal prøvd seg på noen retter vi ikke testa. Sklir litt inn i sjømathistorien her, så det er vel bare å fortsette. Etter å booka oss inn på hostellet (som var knallbra!), gikk vi til en av restaurantene som var anbefalt av boka, bestilte oss ei gryte med "spennende" sjømat og venta i spenning. Damen, som var veldig hyggelig, kom inn med salat (som var veldig god) og til slutt ei svart gryte med skjell, kål etc. Lukta var ikke den beste, men vi tenkte at sjømat noen ganger lukter verre enn det smaker (yeah right!). Begynte å grave litt nedi gryta, og der dukka det opp pølser, ei kotelett, en kyllingfilet og poteter!! Er det bare oss eller skal det være sånn????! Ække det en litt merkelig blanding?? Måtte jo smake på spetakkelet og hva kan vi si ....... skjella smakte evje (nett so i evjo på Leiro på Huglo). Spiste noen skjell, men måtte bare gi opp til slutt! Funka ikke det der :-)

Dag to! Ja, vi snakker ikke mer om den matopplevelsen der! Vi tok bussen til Vina del Mar, ca. 7 min. Vina (som vi innfødte kaller den), er en av Chiles mest populære feriebyer, tom. presidenten syns det der han sitter i slottet sitt og ser utover havet. Vi gikk litt rundt i by'n, men havna fort på stranda. Temperaturen var som en sommerdag hjemme, så det funka fint å sole seg litt. Godt det etter så mye regn i Montevideo.
Ellers gikk vi litt langs promenaden, kikka i salgsbodene, leide oss sykkelbil og slappa av (sykkelbilturen var ikke avslapning).
Dag tre: Vingård. Etter å ha surra rundt i Valparaiso for å finne et turistkontor som kunne geleide oss til en turoperatør i flere timer, tok vi saken i egne hender. Gikk bort til en taxisjåfør (Pedro) og spurte hva han skulle ha for å kjøre oss til en vingård i Casablanca. Joa, han ville ha 8000 chilenske pesos (ca. 100 kr), og det er et drøyt stykke å kjøre. I tillegg skulle han vente mens vi var inne på gården :-)

Kjørte av gårde utpå ettermiddagen og kom fra til vingården William Cole. Viste seg jo at de ikke tok imot på sparket, men siden vi var fra Norge og så så snille ut så skulle vi hvertfal få smake litt :-) En dame viste oss litt rundt og vi fikk smake på to hvite og en rød. Veldig gode! Etterpå tipsa hun oss om en nabogård som kanskje kunne ta imot oss .... heiv oss i taxien og Pedro gassa på. Kom fram til gården Emiliana, men den var jo selvfølgelig stengt! Tror Pedro syns litt synd på oss så han fiksa like godt drueslang :-D .... stoppa ved druerankene på vei ut og smakte. Pedro rappa like godt flere klaser :-) .......... så alt i alt så ble det en morsom tur selv om det ble begrensa med gårdbesøk. Hører med til historien at vi betalte Pedro godt, og han syns han hadde hatt en morsom dag :-) HEHE

Tror vi slutter av der, og oppsummerer: Valparaiso: Fin by, men ikke så god sjømat. Vina: Digg ferieby med soling og bading og bedre mat enn i Valparaiso! Hele området: Fullt av vingårder med myyyye god vin (og vindruer).

Æling & Lailus.

Åååå, glemte å skryte litt mer av hostellet. Frokosten var vanvittig bra, og de serverte oss på rommet, helt gratis!
Bilder fra Valparaiso.
Bilder fra Vina del Mar.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei
Gratulerer med dagen 9.
Hilsen onkel og tante Stord

Hilsen og fra mamo og papen

Anonym sa...

Hei på dåke! Der var eg på nett igjen. Stikk berre fort innom og seier hei her. Set meg ned og går i gong med litt skriverier seinare i kveld.Er forretsen på skyp`en fram til og med måndag.Hadde vore kjekt å sagt hei der:) Men må høra med papen kossen eg skal gå fram der.. Blir forferdelig uteknisk av å gå på lærarskulen...
Det er altså påske på øyo! Påskefolko er heime (ein del manglar altså), påskedans og påskeslosting, påskeøl og påskekrim og påskeappelsiner og slikt ... Meir kjem i mail.

Nyt dagane og god "påssje"
Klemmmm

Anonym sa...

Hei hei, koselig at dere ringte i går:-) Her på Stord e det bare bra, litt kjølig men... Ser at du allerede har fått gratulasjoner fra tante og onkel på stord, skulle nemlig sende masse fra alle her til deg Erling:-)) I dag har jeg og Adine vært i Kulturhuset og bada med Henriette og Fabian, da kom det en dama fra Sunnhordland og tok bilder av ungene som bada på påskeaften, så da ble de kjendiser også hehe..Har sett alle de fin e bildene dere har lagt ut igjen, den maten med den sjømaten Æsj æææsj....så ikke god ut nei, håper dere ikke blir syke..Skal hilse fra alle her, gutta kjører cross og koser seg, er snart slutt på fridagene:-(( men nå går det jo mot varmere og lysere dager, hjelper det.. Kos dere videre.. Klem fra Borghild.

Anonym sa...

Hei Loffera,

Ja påsken her på Holmen har vore som den pleier. Nokre dagar forbigår bare i stilhet, nokon i enormt kalas og nokre kunne me vore forutan........Dåke kan drillen.
Vakna forresten opp til eit jæ.....snøver her idag. Og eg som nett har kasta vinterdekka! Må seia at dåkas klima fristar litt nå.

Ser ut til at dåke har da strålande. Kjekt dåke fann landemerket mitt. Var der under den store krigen og prøvde å få kontakt med folk.....lite vellukka.

Da blir vel feiring i morgon. 33år gamal gubbe på tur med ei ung tenåringsjente frå Halsnøy......perverst.

Kos dykk og husk at i morgon kan Erling gjera det han vil. For det er dei uskrivne lovane rundt gebursdag.

Snakkast. Eg skal ut å strø salt på trappa igjen......

VF

Anonym sa...

Hei igjen, ja nå kan vi begynne med snømåking igjen hehe, kom snø her på Stord i natt:-( så det ble lite med crosskjøring i dag, måtte heller finne ski og skismøring hehe..Skal hilse masse fra Mamma og pappa og si gratulerer med dagen i dag, det kommer vel en hilsen fra de når de har kommet seg hjem og er på nett igjen. Hilser fra Bjørn og Adine også. Kos dere masse på den store dagen, stoor klem fra Borghild, Thorbjørn, Henriette og Aleksander:-))