søndag 15. april 2007

Titicacasjøen

Heisann!!!


Me kom fra Cusco te Puno på onsdag i vekå......... Å me ville svima av....... Det såg ut så me ankom den verste favelaen i Peru. Ein brune by........nesten ingen hus va heilt ferdige, å mongen va rast ner igjen...... Mesteparten av husene her e bygd av ein blanding av strå, gjørma og jord. ( på samme måte så Inkaene og bygde i si ti ) Eg e øvegidde at di øveleve regnperioden.......... Elle kanskje di ikkje gjere det..... Fysstainntrykke av Puno va skrekkeligt, å det gjorde det ikkje bedre at me hadde hatt den verste guiden så fins i denne verden på bussturen ner. Han va så irriterande tragiske at me nesten hadde lyst å hoppa av. Me angra jaffal på at me hadde tatt Inka Express iplassen for vanlige rutebuss........ Men trass i grusomme-Ronald så fekk me sett masse kjekkt på veien.

Itte å ha fått sjekka inn på hostell i Puno, å komt litt øve det sjokket at her sko me vara i 3 dagar, så tok me rusletur ner te sentrum. Det viste seg at sentrum va ei gata me ein park i kvar ende. Plaza de Armas i ein ende å ein litt mindre me ikkje kan navne på i andre. Her låg alt av restaurantar, kafear å butikkar me alt Peru-ting ein kan ønska seg. Her va det faktisk fint å veldigt kosligt. Så då likte me Puno litt likavel.......

Puno ligge rett ved Titicacasjøen, så me har vore vore på båttur på verdens høgaste innsjø. Erling seie det va "svartastidla" då me la ut fra kai. Men me et lite vindpust så kan det og seiast at "an va frrrisk idag ja". Me har besøkt dei flytande Urosøyene der ute. Det va heilt merkeligt å sja at di leve sånn å e der heila tiå, å heila livet. Mon tru ka di gjere på heile dagane. Veldigt sjarmerande likavel. Å tenk då, kvar gong di må på do så må di ut å ro øve te ei aen øy........ så kjipt viss det e natt då.... :o) ( eg hadde dødd...) På Urosøyene fekk me vara me ei så hette Gladys him te hennas hytta, der hu budde me mannen sin. Hu fortalte hu hadde budd der heila livet sånn så foreldre og besteforeldre. Me fekk kle oss i klenå så e typisk for dei å me dei dere vannvittigt tragiske hattane....... Får jo et ekstra håve.... he he. Mest fornødde me det bilde uten hatt alså......barre så det e sagt. Me va her ilag me et par me traff, fra england. Veldigt trivelige folk å kjekt me selskap.

Itte turen te Urosøyene så stoppte me på ei aen øy så hette Taquile. Her gjekk me tur å va oppe på heile 4300 meter. Me måtte hiva itte pusten nogen gonger. Det e løye me det, men luftå der gjere at ein føle seg i ekstra dårlige form. Som om me ikkje va nok utrente fra før. Me hadde ei nonna me oss på båtturen og.... Sikkert i 70-80 års alderen, å spreke så ei fjellgeit. Hu gjekk opp heile fjellturen å spratt nesten ner dei 500 trappetrinnene te botn igjen. Å her sitte me å slite me støle legger. Eg ler meg ihel.... :o)
Fine tur å nesten litt himafølelse som om at me va på fjorden. Bildene legge me ut når nettverket e litt bedre.......

Nå sitte me på flyplassen i Lima å e på vei te Cuba. Me glede oss knall te sol. Me satt her å rekna itte ein dag, å fannt ut at av dei månane me nå har vore på tur så har me vore 3-4 dagar på stranda....... Det e jo horribelt!!!! HALLDUSSEN!!!!! Så nå ska me ligga strekk ut å ikkje gjera nogen ting. Å stilongsen ryke him me fyssta flyet. Me har jo hatt bruk for varme kler her i Peru, å hadde ikkje akkurat pakt så møkje av den sorten, så me har følt oss å lokta rimeligt homeless te tier..... :o)
Me har vore på flyplassen nå i 12 timar, å det e ennå ei litå stond te flyet ska gå. Det bjunne å nærme seg et døgn våkenhet å humoren e tragiske å irritasjonen e kje longt vekke. Erling seie han har fløyel på tednene å me lengte itte tannpuss å ein dusj..... MEN, me klage ikkje, me e lofferar å me har fri!!!

Håpa det går fint me absolutt adle!! Tusen takk for mellingar på bloggen, me blir som allti knallgla!!! Nå har me hørrt rykte om at det e dårligt me internett på Cuba, så det blir muligens ei stond te me e online igjen..... å då håpe eg der e masse mellingar te oss så me sleppe å bli "falskt gla" :o)

Go klem fra to trøtte kroppar å fjes så seia hadet te Peru for denne gongen!!

15 kommentarer:

Anonym sa...

God søndag eg e nett komen heim har vore på jobb i Sandvika.Det er flott å vera på jobb når ein kan vera ute mest heile vakta.Det er så flott ver de kan tru me blir brune her også.Koselig å lesa om Titicacasjøen.Ønsker dåko fortsatt fin tur.Me lovar å skriva.
Helsing mamma og pappa.

Anonym sa...

Hei på dokke,håpa dokke får det fint og kjekt på Cuba,kj.koseligt med tlf. te pappen i dag,han va overaska då han såg gratulasjonen på bloggen,me hadde kj.kjekke tur med masse fint ver.koseligt å lesa om alt dokke oppleve,fortsatt fin tur,snakkast vel snart.Goe klem frå oss her

Unknown sa...

halloen!!
me og tok den der inka expressen...va ikke sa fornodde me heller, me tanke pa de pengene me betalte for der. men, men...sann gar det ...tror faktisk me hadde den samme guiden, han gjentok seg sjol heila tia..uff. kosa dokka pa cuba
klem nina

Anonym sa...

Hei.

Har nettopp kommet heim fra nordsjøen, og fått med meg alt dåke har holdt på med. Hadde vore noko å vore på den kampen ja. Men BRANN speler og vinner heilt sikkert i dag, så da får no være ei trøst.

Gratulera med overstått Erling. Du er blitt ein gammal mann. Regner med dei grå håra piplar fram snart :-)

Er fantastisk vær blitt. Berre fryd og gammel. Tok min første utepils i kristiansund i går, og da var hærlig. Gode tider i vente.

Anonym sa...

Dåko er så aktive innpå her at eg ikkje klarar å halde følge:) Har lest meg litt opp i dag og eg må berre sei dåko er superheldige. Forresten, gratulera med overstått, Erling. Huo ser bra ut.
Skal sjå om eg får sende ein mail snart. Opptatt på alle kantar. Forresten fått jobb i England i sommar. Guiding. Det blir bra. Nå Barcelona om ei veke. Hola muchochos(??)
-Laila-

Anonym sa...

Hei paa dere. Er misunnelig naa ja, saa fantastisk ut i Peru. Macchu Picchu staar hoyt oppe paa reiselista mi ogsaa. Ser ut som dere har en herlig tur, og det er bra. Fortsett og kos dere masse og faar haape dere tiner litt opp paa strendene i Cuba :-) Uten aa vaare alt for sikker, tror jeg ganske bestemt at det bildet paa hostelet i Punto hang paa veggen til besteforeldrene mine ogsaa. Det saa helt likt ut i alle fall....
Take care folkens og nyt livet paa loffen.... Masse klem og hilsener fra Tom C

Anonym sa...

Hei på dere to !
Granlibesta og jeg sitter og sitter og følger med dere på turen. I morgen skal vi til Haugesund og besta skal ha grå-stær operasjon på det ene øyet. Neste onsdag tar vi det andre. er på Stord pusser Martha Louise og kjæresten Terje opp huset de har kjøpt, skal flytte inn om ca. en mnd. Fina utsikt til Halsnøy.
God tur videre til Cuba.
Klem fra Granlibesta og Gullborg

Anonym sa...

Hilsen fra Granli-besta og Gullborg Kjekt ¨å følge med dere.

Anonym sa...

Hallo igjen.
Har snakka med Gullborg allt vel med Granlibesto.
Eg har vore på data kurs i dag.
Kom igang med PC eg er på det nivået enno.Men det var kjekkt og me hadde ein flink lærar.Var heile dagen i byen.
Me ventar spennt på å høyra fra dåko.
Masse helsingar fra Billingstadvn.

Anonym sa...

Hallo, nå sitter jeg og mamma og sjekker om det var noe nytt fra dere men dere har vel ikke tilgang på internett enda..
Idag blåser det og det har hagla, skikkelig vårvær hehe.Håper dere har det fortsatt bra.
Hilsen mamma og Borghild:-)

Anonym sa...

Hei.

Nå er det NICOLAY som skriver til dere.
Jeg og Synne er på besøk.
Synne sover.Vi har vært på jobben til bestemor.Vi har hentet ved .
Så har vi spist godteri og pitsa.
KLEM fra NICOLAY SYNNE BESTEMOR og BESTEN.

Anonym sa...

Hei igjen, nå føler jeg det er lenge siden jeg har hørt fra dere:-(, man blir liksom litt avhengeig hehe..Håper alt er bra med dere på Cuba. Her hjemme er det full fart. Nå har fotballen begynt for Aleks også,så det er bare å henge med. I helgen var han og kjørt cross med farfar og Victor på Lunner, der snødde det brrr.. skikkelig kaldt. Men nå er det vel legge tid for lenge siden egentlig...Måtte ha Norton opp før jeg la meg og det tok sin tid..Hadet fint, god natt:-)

Kjell Ivar sa...

Skjerpings!!

da e altfor lenge sidan de har skrive noko her! ka skjer?
her i da gamla så har i alle fall ingisen blitt 10 mnd i dag og var 74 cm og 9,6 kg, så da så!
Ellersen går da mykje i vm i snooker, pussing av trapp og ellers forefallande!

Vonar alt er vel og myggen e snille!

Anonym sa...

Hei og hå.
Må jo skriva litt så de har noko å lesa ein gong.Eg får sei som Borghild no e da lenge sidan me har høyrt frå dåko.Ikveld regna det så då va da på tide å gjødsla litt slik at pappa får litt gras og slå på etter kvart.Thorbjørn har tømmt garasjen sin i dag me fekk litt også.Det skal byggast nytt oppe hjå dei.Eg har rydda litt i kjellaren i kveld. Skal jo ta imot masse folk seinare i sommar.No er det leggetid her også
Masse helsingar til alle kjente som er inne og les kos og klem fra mamma og pappa.

Anonym sa...

Hallo ute i den store verden.
Som de ser av klokkeslettet arbeider eg på egen hånd.Det går på fram.Har vore ein tur på jobben og planta Stedmorsblomster fekk fra ein kjekk gartner på Rikshospitalet.Eg har fri i dag og stuller i heimen.Ute er det litt tåke men det skal bli bedre.Trea er grønne og våren er her det er flott.
Kos og klem fra mamma.