torsdag 31. mai 2007

Fårikål i Jakarta!

Ja! Nå er vi altså i Jakarta, Indonesia. Det var trist å måtte si hade til Vegard og Elin på Phuket ... tårene spratt hos søstrene Eide, men Vegard og jeg har ekstremt god trening i sånne krisesituasjoner så det gikk bra :)

Reiste via Singapore til Jakarta og hadde egen sjåfør som kjørte oss rett hjem til Bjørn Blokhus. Her ble vi mottatt av Bjørn og Troll og fikk servert verdens beste fårikål! Tror det må være den beste middagen siden vi forlot fædrelandet i februar :) Den malysiske kokken er godt opplært. Vi fikk også selskap av datteren til Bjørn, Kristine som jobber for FN her nede. Hun ga oss mange gode tips om hvor vi måtte reise og hva vi burde få med oss. HELT TOPP! Etter en god middag, god vin og mange gode skrøner fra Huglo var det tid for litt søvn. Laila holdt på å gå av skaftet da hun så det var dyner i senga ... altså ekte norske dyner!! Vi sov fantastisk godt :)

Neste dag fiksa Bjørn "saitsiing" med egen bil og sjåfør :) Farta rundt i Jakarta og så kinesiske templer, besøkte havna, spiste lunsj på Cafe Batavia (www.cafebatavia.com) og besøkte Sea World. Hele løypa var lagt opp og det var jaggu godt. Byen er jo enorm! Med kun 3 dager hadde vi ikke hatt sjans til å nå over en brøkdel på egenhånd. På kvelden ble det restemiddag på meg og Laila og det smakte, som alle fårikålkjennere vet, enda bedre dagen etter. Bjørn måtte si hade til en svensk kompis.

I dag har vi kjørt langt utenfor byen for å dra på safari. Man kjører egen bil gjennom forskjellige "verdensdeler" og dyrene kommer helt oppi ruta på bilen. Var litt skummelt av og til når tigrene og løvene luska forbi. De mest "forvetne" var zebraene og lamaene. Tror sjåføren syns det var litt skummelt også, han lo en sånn usikker latter som visstnok Indoneserne gjør når de blir litt redde eller ikke vet hvordan de skal takle en situasjon :) Fikk også møtt blikket til en leopard og pissa nesten i buksa! Steike de kan stirre i senk. Syns det var en kjempekul måte å oppleve dyr istedenfor å bare gå rundt i en lam dyrehage med dyrene i bur. Her fikk de faktisk gå fritt rundt på et enormt område. Det er jungelloven som gjelder her!

Resten av dagen har gått med til bestilling av flybilletter rundt omkring i Sørøst Asia. Nå har vi for første gang en liten plan på hvor vi skal reise. Ikke verst bare det ;) Litt stolte her vi sitter og sipper i vinglasset. Det blir mye wining & dining her på Jakartas "beste vestkant". Det er fort gjort å bli vant til dette livet :) For å holde oss litt til vimsinga som vi er kjent for, så har vi ikke bestilt noen steder å bo. Det årnær sæ seinere! Har faktisk bestilt billetter helt fram til vi får besøk av Odd Arne, Jostein og Stian i begynnelsen av juli. Vi har bedt de planlegge litt hva de har lyst å finne på i Thailand, men det har vært veeeeeeldig stille på den fronten. Sendte mail til dem for å spørre, men fikk svar fra Jostein: "Kan'kje dåko ...... øøøøøh ...... sjekka litt og sånn ........" :D MAKAN! Men vi har sjekka litt ... og sånn .... og det skal nok ordne seg :)

Å! glemte jo helt å si at vi har blitt hundepassere for Troll nå når Bjørn har reist hjem til Norge. Troll er en stooooor hannschæfer som drikker bassengvann. Bjørn mener på at han må være verdens reineste hund innvendig :) Han er som regel snill, men ser mye skygger uti hagen og må bjeffe som en gal! Dessuten liker'n Laila veldig godt, mens Laila ikke er så begeistra for store hunder .... men det går bra asså! Hun har funnet ut at han passer på henne her i den skumle storbyen :)

I morra reiser vi til Bali og gleder oss veldig til det. Skal visst være veldig bra. Det har vært kjempekjekt å besøke Bjørn her i Jakarta og vi setter ufattelig pris på hvordan vi har blitt tatt i mot og tatt vare på. Kunne ikke fått det bedre! Det har vært noen veldig morsomme kvelder, Bjørn :)

Vi sier hade til Jakarta for denne gang og setter kursen mot Bali.

Selamat tinggal

Erling og Laila

PS! Bildene kommer når vi får nett neste gang. Litt trøbbel med opplasting :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo igjen.
Dette var kjempekjekkt å lesa!!!!
Så flott dere ble mottatt det er fint med noen kjente.Dere får oppleve utrolig mye flott.Her hjemme venter vi på fint ver det skulle komme i morgen.Det er fint for Nicolay og mange andre skulle spille fotball på Kalvøya.
Har dere begynt å skrive bursdags sang???? Vi venter.Kos dere!!!
Klem fra mamma.

Anonym sa...

Hallo Laila og Erling.
Nå er det Aleksander som skriver.
Jeg og mamma er hos mormor og besten nå skal vi spise is.
Til høsten skal jeg få ny lærer hun heter Anne Wickie Bommen.Siw læreren min er gravid.I Pinsen var jeg på cross leir i Tønsberg.Jeg var sammen med Anders.Det var kjempe gøy.Men jeg skulle gjerne dratt til Huglo også.
Du må se siste side i Sunnhordland
torsdag 31.Mai da finner du bilde av Håkon Brandvik!!!
Hilsen Aleksander,Anna Sigrid,Erik og Borghild.

Anonym sa...

Go kveld!!!
Berre ei lita helsing ein laurdagskveld.Det var kjekkt å sjå Elisabeth som brud i dag.Heldigvis vart det flott ver.
I morgon skal me på Kalvøya og sjå Nicolay sparka fotball.
God helg!!!
Helsing mamma og pappa