torsdag 1. november 2007

Sharm El Sheikh

Som mange kanskje har fått med seg så har vi altså vært i Egypt, nærmere bestemt Sharm El Sheikh. Fantastisk vær med noen og trædve grader og sånn rundt 28-29 i sjøen. Slettes ikke så verst det :-) Men så stopper det vel der ......... makan til svindlere! Uansett hva det er - om du skal kjøpe no, bare slappe av på kafé eller spise middag så skal de tyyyyne mest mulig penger ut av deg. Et eksempel er når vi hadde satt oss ned på en sånn putekafé der de serverer te og vannpipe. Jeg bestilte meg en øl mens Laila ville ha et glass rødvin. 50 egyptiske pund, som er ca. 50 kr, for et glass vin! HÆ?!?! sa vi. Kødder du? Er jo samme pris som hjemme i Norge! Da presterer karen å si: "Okey, what about 40?". Ikke nok med at man er nødt å prute på alt mulig i Egypt, men på et glass vin?? .......... ble ikke vin på Laila .... av rent prinsipp!! :-) Sånn er det altså i Egypt. Pruting, pruting, pruting ..... jækla slitsomt! Blir fort lei.

Sett bort i fra sånne småting så har vi hatt en flott uke i finværet. Dykketuren, som vi skreiv om i sist innlegg, var absolutt høydaren! Må nok ned igjen bare for å dykke. Ufattelig sikt! Kan kanskje være heldig å ha sånn sikt på Vestlandet vinterstid, men dagslys og temperatur blir et ørlite problem ...... for pingler vel og merke!

No aant vi opplevde .... joa! Var på tur til en Beduinleir. Vi fikk forespeila at vi skulle ri på kamel i en times tid inn til leiren. Det skulle jo selvfølgelig skje idet sola gikk ned. Etterpå skulle det være et fantastisk show, og alt skulle avsluttes med en ekte Beduinmiddag. Sånn som det her ble det: Ble henta på hotellet en halv time for seint. Sola var da ca. en centimeter over fjellene, altså null solnedgang på kamelryggen. Vi dura utover ørkenen i mørket og kom fram til Beduinleiren etter en halvtimes tid. Gikk ut av bilen, og spurte guiden hvor kamelene var. Joa, de stod rett der borte. Vi kunne gjerne få en tur hvis vi ville. Bare å snakke med småungene som passa kamelene. Veldig vi gadd å bli leid rundt på en kamel i mørket av en liten tass som skulle ha tusenvis av egyptiske pund i tips! Nei, kan dra på rideskole hjemme hvis vi vil det! Så var det showet. Litt magedans og aant hopp og sprett, så var det ferdig. Middagen ble levert av et cateringfirma, og smakte egentlig ingenting. Nei, den turen var både bortkasta tid og penger!

Nå går turen snart til Israel. Skal besøke Kim (søskenbarnet til Laila) og familien hennes litt utenfor Tel Aviv. De har lova oss mye spennende! GLEDER OSS!


Erling og Laila

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen.

Jeg og Henriette har sett på tante og onkel da dere dykka,det syntest hun var spennende.

Vi har hatt en varm og fin dag i dag.
Det er spennende å lese om allt dere opplever,og bilder og film er fint.Men kor e blomane??? no ventar eg!!!!.Mamma og pappa

Anonym sa...

He He nett so eg sku ha skreve da sjøl,pruting pruting Da har ikkje forandra seg møkje sio me va i Egypt.

Hilsen Bjoernongen

Anonym sa...

Må væra forsiktige med den vannpipa, erling. Synes Laila sa du var så grådig sexy når du røykte. Dåke kommer til å slita dåke heilt ut.

Sitter i Kristiansund, etter nok ein bomtur. Dvs reiser tur-retur samme dag :-) Jaja. Habbisane er no gode her oppe på flyplassen iallefall. Er ikkje "så" farlig då :-)

Begynner vel å nærma seg slutten. Ka planar har dåke vidare? Da er ikkje så mykje å lengta heim etter nå iallefall. Er jo flom på heila vestlandet. Likevel går straumprisen opp. Makan! Ja, altså. Kan'kje anna enn å klaga.

Thomas Hollund sa...

Hmm, den dere vannpipo. Ser på bildena av dåke som røyke og tankane går til gode gamle "Cheech and Chong" som røykte vel alt annet enn vannpipa. Virker å være sterke saker dette så pass på.

Her heima e da berre surt for tio. Då tenke eg ikkje på Unni, men på været. Mørkt når me kjøre te jobb og mørkt når me kjøre heim igjen. Og så regn sjølsagt. November er så absolutt min favorittmånad :-)

Anonym sa...

Skjerpings folkens.

No sit eg uti da blå, og kjeder meg, så er det ingen oppdatering. HEY! Sånn kan vi ikkje ha da. Dåke må fortella om sol og varme, slik at eg kan drauma meg bort frå storm, snø og 20m bølger.

Ikkje gløym bileta.