fredag 23. november 2007

Siste oppdatering fra Israel

Hei igjen alle mann!

Her kommer en siste oppdatering fra det hellige land. Vi har jo, som mange har fått med seg, kommet oss tilbake til Norge på en liten snarvisitt, og må jo få skrevet litt til om Israel før vi legger ut på reis igjen om noen dager.

Lyst å fortelle litt om besøket vårt til bomullsfabrikken som Eyal er sjef for. Ikke hver dag man får se hvor alle q-tipsene kommer fra :-) Det begynner altså med at svære lastebillass med bomull kommer inn fra markene. Disse blir tømt i inngangen på fabrikken, og derfra begynner rensingen og soreringen av bomullen. Digre maskiner som tar seg av det. Etter at frø og annen humbug er blitt skilt fra, blir bomullen til slutt pakka sammen og stabla fint på utsida. Ganske artig å se alle maskinene jobbe ....... syns nå jeg da! PS! Humbugen spiser kuene.

Etter besøket på fabrikken var det tid for litt mat ......... igjen! Er det noe vi har fått rikelig av så er det mat :-) Eyal og Kim har tatt oss med overalt for å smake på alt som er spesielt israelsk og arabisk. Og så mye god mat!! Makan! Har nok blitt noen kilo ekstra på både Laila og meg :-) Uansett så tok Eyal oss med på ei lokal kneipe som serverte Humos (eller no i den duren). Knallgodt! Fikk smakt på det lokale ølet Goldstar også :-)

I tillegg har vi fått med oss en fødselsfest for guttungen til Eyal sin bror Moran. De hadde invitert ikke mindre enn 150 gjester! Full buffet og fri bar. Steike! Massevis av slekt og venner som kom for å få seg en godbit og litt underholding av en ballongflettende klovn .... var kanskje mest for unga det?? Syns det nå var litt artig jeg da ;-)


Ooohh! Glemte nesten å fortelle om at vi var på besøk hos noen arabiske venner av Eyal og Kim. Før vi gikk inn advarte Eyal oss om å spise lite. Okey??! Hvorfor det lissom? Joa, med en gang tallerken din er tom, lesser de på med mer! Det tar aldri slutt :-) Det fikk vi erfare og. Først var det masse salat og brød, deretter grillspyd (som brødrene til Ibrahim mekka i etasjen under) og etterpå lammekjøtt! For å toppe alt så klarte luringen Ibrahim å få meg til å ta et digert jafs av grønn chili. Veit ikke helt hvorfor jeg var så jækla dum å gjøre det, men han tok en bit først og forsikra meg om at det ikke var sterkt! Jommen så jeg smør!! Holdt jo på å dævve! Må pønske ut en hevn til neste gang vi reiser ned dit :-)

Nei, Israel var fantastisk! Ikke så farlig som vi hører om i media, men fikk jo med oss en bombeutrykning i Jerusalem. Politiet sperra gata og ropte i vei på hebraisk. Syns du ser oss løkene stå der da ...... "hæ?? ka seie 'an?" Var ei dame som hadde satt igjen veska si på utsiden av en butikk. Skal ikke mer til før det blir fullt kaos. Trygt og godt i Norge for å si det sånn.

Om noen få dager går turen til Afrika, nærmere bestemt Gambia. Skal blir godt med litt sol og varme igjen etter noen dager her i Norge med sludd og kulde. Hadde nesten glemt åssn det føltes ..... og digg var det jaffal ikke!







Erling og Laila som snart er i varmen igjen :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei.
Dette var kjekke bilder.
Vi følger med dere fortsatt.
God tur til neste reisemål!!!
Klem fra mamma og pappa

Anonym sa...

heisann dere er bare en liten flyreis vekke sa kom snart igjen vi er her vi vett dake savne dake alle sammen vi begynner a fa vinter .har vert i orkenen a sovet i jordhus sanne som i afrika i helga pluss orkenvandring skal ta dere med next time goe klem fra oss i israel

Anonym sa...

Hei, fine bilder, riktig god tur videre så ses vi på middag den 11desember:-)))))