mandag 12. november 2007

SHALOM!!

Kibbutz Tzuba, Israel


Hei hei alle sammen.... Me har jomann ikkje klart å meka oss te å blogga på ei stond for atte her fyke dagane avgårde!! Me grue oss allerede te me ska reisa herifrå.... :o) Men før den ti så ska dåkke få litt info om ka me drive me her borte i det helliga landet!!

Me e på besøk hos søskenbarnet mitt Kim, mannen henas Eyal, å dei to småtrollene Yotam og Yasmin. Å pusen Sofus selfølgelig :o) Dei henta oss på flyplassen i Tel Aviv sist veka å det va så heise kjekkt å sjå di atte! Nå bur me her i Kibbutz Tzuba ilag me dei. Yasmin hadde tegna velkomstplakat te oss å me fekk ballong å bamse..... så herlige.... :o)

Fysste måren så blei me vekkt klåkkå 6 for me sko vara me na Kim på jobb nærme dødehavet... Me va råklare å spente å om ikkje litt trøtte..... hehe. Men det va ein kanondag. Kim å ei som hette Anat holde på me et prosjekt der di ska laga saltstøtter, å me hjelpte te me å laga klar flåtane som desse støttene ska henga på..... Me smurte på olja te den store gullmedalje i steikande sol..... Eg måtte kvila litt i skyggen når eg ikkje hadde drokke nok vatn der ein periode....... men så gjekk det fint igjen. Me hadde ein kar te me oss å han e Australiener, hette Mick å e skulptør. Veldigt kjekke folk alle sammen!

Itte vel endt arbeidsdag rusla me ner te dødehavet.......å det va kjempeløye å bada der. Erling va heise førnødde for her hadde an ikkje noge problem som helst me å flyta.......Me konne sitta i kass stilling me ville uten å detta onda...Vatne va så tjokkt å løye. Akkurat så ein blanding av olja å salt. Me såg saltprikkane i vatne å kvart et lite sår svidde jo noge heise......Dødehavet ska vara godt både for kropp å sjel så me føle oss veldigt friske å raske nå!!


Aent me har tuttla me denne vekå e å ta turar te Jerusalem. Ein kjempekjekke by både i den gamle å nye delen av byen. Fysste dagane der rekte me rondt i den nye delen å satt litt på kafe å shoppa litt å kikkte oss rondt!! Å nå i helgå gjekk me inni gamlebyen. Her e forressten helg fredag å lørdag, så e det jobb igjen på søndag......egentlig litt løye, men lett å venna seg te for oss som har hatt et år der dagane å datoane går i surr heila tie.... he he :o) TENK!! Et heilt år...heeeeerre....

Kim å Eyal å Yotam tok oss me te klagemuren på Sabbaten, å me skreiv lappar å stappte di inn i muren. Erling å dei gjekk på mannasiå, å me på damesiå.... Åsså måtte me rygga ut igjen for me ska visa respekt å ikkje snu ryggen te muren!! Det va heilt løye å sjå adle folkene som satt å vugga innte muren, sa bønner, leste fra bønnenbøkene sine, grein å antageligvis klagte...!!! Utruligt spesielt å vara her så me har lest å hørrt så masse om.....

Me tuttla rondt i byen å åt på baggisar så me dyppa i grønt pulver....(som eg ikkje huske navne på nå.......et krydder fra ein busk her....), å drakk på Sachlav som e kjempegodt. Sachlav e ein kvite, litt tjokke melkedrikk som det blir blanda nøtter, kokos å kanel oppi.....å som e ein vinterdrikk her i Israel. Me ska sjå om det finns som ”rett-i-koppen” for å ta det me oss him!!

Eg konne skreve i vide å longe å breie om denne vekå så e gått, men me får heller prøva å komma snart tebake på bloggen. Odd Arne kjefte jo på oss å då blir me felande redde..... så det tar nok ikkje mongen dagane nå!! :o) Så i neste blogg blir det info om Tel Aviv og gamlebyen!! :o)

Me storkose oss i Israel å blir så godt tatt vare på her både av dei store å dei små...... Å me ska garantert reisa tebake te di.....

Me hilse te adle der hima frå adle her i Israel å sende masse goe klemmar

Laila å Erling in the holy land!!


Bildene ligge jo selfølgelig her!! (Dødehavet)


Å her...(Kibbutzen)


Åsså her.... (Jerusalem)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Shalom.

Endelig ein gode oppdatering. Såg ut som da var moro i Dødehavet. Reknar ikkje med at da blir dykketur til dødehavet iallefall. Måtte vel hatt 20kg bly, om ikkje meir. Tenker dåke savner Vestlandet no, når da er på sitt besta. Har akkurat no nærma seg null grader, og naboane er flittig ut om morgonen, for å skrape bilruta. Sjølvsagt er da alltid vått, sånn at det er ein fryd med håndbrekk på vei til jobben. Nei, vestland, vestland, når du synes slik.

Hmm, lyst til varmare strøk. Golf og moro, sol og varme og ei kald pils!

Anonym sa...

Hallaisen godt folk!

Dødehavet såg jo berre "døds bra" ut då.
Snakk om å flyta på flesket eller?
NB! ikkje gå på basket kamp i Israel.
Ref: http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=184247

Anonym sa...

Hallo i Israel.

Dette var moro ser ut til at de har da skikkelig kjekkt.
Kos dåko i varmen.
Me skrapar is på bilrutene her på austlandet og. Heldigvis ingen snø enno.
Kos og klem fra mamma og pappa.

Thomas Hollund sa...

Sjå der ja. Dødehavet, bading....hmm......No blir da snart snakk om snømåking igjen her e eg redd, men skraping av bil slepp eg heldigvis. Trur Brann vant serien, men eg fulgte egentlig ikkje med den siste måneden.

Ser ut på golfbanen fra kontoret mitt og trur du ikkje de går der endo? Ein av mine er til og med og spelar FØR jobb enkelte dagar. De e rare.

Anonym sa...

Synne sier:
Dere må ikke susse i vannet.
Det går ikke an!!!Jeg er på besøk hos bestemor i dag, jeg er så forkjøla.
Ha det bra hilsen Synne

Anonym sa...

Hei, så mange fine bilder dere hadde lagt ut nå:-) Var sikkert gøy i dødehavet, og en opplevelse i Jerusalem også:-) Kos dere videre, gleder oss til å se dere igjen, klem;-)