søndag 28. oktober 2007

Dykking i Sharm El Sheikh

Fytti for en dykkeplass! Hvis vi ser bort fra alle snorkelnissene som sniker seg med på dykketuren, så er vel Sharm El Sheik bortimot det man kan kalle et dykkeparadis! Vi hadde jo planer om å få oss noen dykk når vi var her, så vi tok kontakt med to karer som solgte turer på hotellet. Alt i orden, 1200 egyptiske pund fattigere og klare for dykke dagen etter. Litt stressa over at vi måtte opp klokka halv åtte, men det skulle vel gå for en gangs skyld :-)

Sleit oss opp om fredags morgen og inntok gourmetfrokosten på hotellet .......... NOT! Steike for en rævva frokost, men nok om det. Plutselig ser vi en litt småstressa egypter på utsiden av matsalen. Jeg går bort ti’n og spør om det er han som skal hente oss til dykking. OH YES! Where have you been?? You are late! MAKAN! Seine??? Vi??? Skjer vel aldri?? Yassir (vår dykkevenn) var slettes ikke blid :-) Løp etter’n og han geleida oss bort til det han kalte limosinen sin .......... en gammal Chevrolet som knapt hang sammen. Joa! Detta blir en bra dykketur tenkte vi.

Vi krusa avgårde i gelebilen. Kaller’n det fordi understellet og støtdemperne hadde sett sine beste dager .... seila avgårde fra side til side i 120 km/t til vi kom fram til kaien. Der var det småkaos. Russere overalt (som alle andre plasser i Sharm El Sheikh) som skulle ut å snorkle ... altså snorkelnisser. Kom oss til slutt ombord og da fikk vi roen over oss. Veldig fin båt med god plass. Yassir brifa oss om det første dykket og vi var klare som bare det.

Det første dykket var i en nasjonalpark som heter Ras Mohammad. Har nesten ikke ord for hvor flott det var der. Da vi hadde kommet oss uti og begynt nedstigning var det bare å nyte det! Sikt på 30-40 meter og 29 grader i vannet ..... kan vi få det bedre??!?! Vi runda to rev som heter Shark og Yolanda reef. På det siste lå det et gammel vrak av en italiensk båt som hadde vært lasta med ............ ja ................. dritspennende ............... bokstavelig talt ............ dasser! Fullt av porselensdoer overalt :-)

Etterpå var det en god og lang pause sånn at snorkelnissene kunne få ta seg en svømmetur, og deretter lunsj. God egyptisk mat som smakte godt etter et dykk. Savna jo litt melkesjokoladen da ..... og kaffen!

Det neste dykket var på en plass som heter Tempel. Vi var like gira som før det første dykket og Laila hadde enda mer roen siden alt gikk så bra. Kom oss uti og der nede fikk vi sett en svær morene som lå å luska under en stein. Digert gap. Laila ble angrepet av en liten Nemo-fisk når hu kom for nærme anemonen hans ..... likt’ikke det :-) Ga klar beskjed ved å dunke borti maska ... hehe ... farlig fisk det der :-)

Alt i alt, en helt fantastisk dykkedag! Alle som liker dykking, reis til Sharm El Sheikh! Finner ikke mange andre plasser som har en så vanvittig sikt. Helt utrolig!

Kjøpte oss jo selvfølgelig et fantastisk undervannskamera ... ja, et sånt nesten-engangskamera. Skriver nesten fordi vi faktisk kan skifte film i det ..... OH YEAH! Bildene fra dykkene finner dere her.

Dykkerne!



PS! Laila er blitt kjempeflink altså!!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei halsnøy kaller
Kjekt å sjå dokke igjen,fine bilder og kj.flinke dykkarar,at du våga laila eg hadde ikkje våga.klem te begge to frå meg

Anonym sa...

Hallo.
De e kjempeflinke ikkje hadde eg våga heller!!!!
Men det såg no flott ut då.Ja det er mange ting i sjøen!!!
Her heima er allt vel.
Kos og klem fra mamma og pappa.

Anonym sa...

Ååå, blei litt misunnelige nå. Sjølv om do-dykket kanskje ikkje var av da mest spennande. Kanon klar sikt! Eg har vel aldri vore afrika fan, men må vel no bita i da sura eple, og planlegga ein tur innom egypt. Det såg iallefall sjukt moro ut.

Sjølv måtte eg avbryta eit oslo besøk, for å reisa på jobb. Då me kom ut var været forverra seg, og me fekk ikkje gjort noko likevel. Så no sit eg her, med skuffa nivø og niese i oslo og eg fastlåst på "værvent" i stavanger. Hmm, får vel kjøpa noko fint til dei til jul.

Ha ei fortsatt strålande reise.

Anonym sa...

heisann kos ase dere vente pa dake er fantastisk dykkeplass i dahab the blue hole enjoy klem fra israel

Jostein sa...

Fanken og....! Blei misunnelig no. :-(

Anonym sa...

hei: )
jeg og ei vennine ska til sharm el sheik. Og har kjempe lyst til å dykke.. lurer på hvor mange norske kroner det koster for en person.. og hvem selskap dere brukte? : )

Erling sa...

Vi tok bare kontakt med hotellet vi bodde på. Kom en kar å henta oss i en skikkelig gammel chevrolet som nesten ikke hang sammen :-) Trivelig kar og veldig dyktig, men jeg husker jo ikke hva han het dessverre. Uansett ... det finnes drøssevis av tilbud. Anbefaler å finne et firma som ikke tar for mange med på tur. Da blir det bare kaos. God tur og nyt vannpipa ;-)

Anonym sa...

Du kan være "snorkelnisse" og få med deg mye, selv om du ikke har dykkerlappen. Jeg har snorklet og hatt fine naturopplevelser sammen med spekkhoggere i Norge, snorklet blant havskilpadder i Brasil, rokker i Mexico og murener i Rødehavet. Har også lyst til å ta lappen, men har klart meg veldig bra uten.

Erling sa...

Helt i orden det, Anonym :-)