mandag 30. juli 2007

Luang Prabang, Laos

Etter å ha sagt farvel til våre gode venner Stian, Jostein og Odd Arne dro vi videre til Luang Prabang (LP) i Laos. Hadde vel ikke helt klart for oss hva som venta, men hadde lest litt om byen - bl.a. at den var på UNESCOs liste osv. Hoppa inn i et propellfly i Bangkok og fløy i litt over en time før vi landa midt inni bushen på en flyplass på størrelse med Sørstokken på Stord.




Hadde booka rom (ja, selvfølgelig på hostelworld.com - er jo gullmedlem!) på Villa Merry Lao-Swiss. Et koselig gjestehus drevet av en kar med kontakter i Sveits (var med å starte opp Laos konsulat der). Uansett ..... koselig rom med A/C og alt hva vi trengte. Avstanden til sentrum var sånn ca. 10 min å gå eller 4 min på sykkel ..... og sykkel leide vi selvfølgelig. Kanskje ikke to veldig macho sykler (handlevogn foran), men de gjorde nytten. Litt problemer å tråkke når setet var stilt inn til en liten Laos-mann, men det fiksa gutta på Villa Merry lett med den største skiftenøkkelen jeg har sett :)

Brukte dagene godt i LP til alt vi syns er viktig, som å lese bok på kafé, lese litt mer bok på kafé, ta en liten sykkeltur og gå på marked. Livet er slett ikke verst :)


Var i LP i fem dager og de føyk avgårde. Kom oss over å miste godt selskap i gutta, men vi klarer oss jaggu godt i hverandres og syns nå jeg! Etter LP satte vi kursen mot Hanoi, og det er en heeeeelt aan historie! Tenkte å lage en egen artikkel om Hanoi, men skriver det like godt her. Ikke så mye å skryte av for å si det sånn.

Kom til Hanoi i sjutida på kvelden, lørdag kveld vel og merke. Har ikke vært med på mer kaos! Det er konkurranse i å tute mest og høyest! Konstant bråk og scootere overalt. Farlig å krysse veien, men det er bare å stirre sjåførene intenst inn i øynene så viker de til slutt. Ikke mulig å løpe over veien, da blir du garantert kjørt ned.

Fikk med oss det berømte vann-dukketeateret. Artig vri på dukketeater! Finner mer info om det her. Slutta av Hanoi-oppholdet vårt med det, og gikk tilbake til hostellet for å se en film på PC'n - The Departed. Dritbra!



Erling og Laila

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei va nettopp og såg på adle fine bildene,kanskje me sko bygt oss eit sånt hus i fransk stil?ser ut så dokke får sitt veldig møkje,kos dokke vidare,syklane såg jo kj.flotte ut,adle i den alderen har handlekorger på.goe klemmar frå meg.mammå

Anonym sa...

Hallo !!
No er me komne heim igjen og er oppdatert på alle bildene og kommentarene. De har det fint ser det ut til.Men no er det på tide med blomster igjen.Ja så er ferien over for i år også, hadde me vore litt eldre skulle me vore lengre.Me har kosa oss på Huglo i sommar, hatt masse kjekkt besøk og gått på kjekke besøk.Veret tja litt opp og ned stort sett bra!!! No byrjar kvardagen og forberedelser!!
Kos og klem fra mamma og pappa.

Anonym sa...

Tirsdag i dag.
Har hatt koselig besøk av Thorvald og Agnes Elisabeth+ et barnebarn.
Me har prata litt om bursdagsfeiring.Thorvald blir ordstyrar så dersom de har noko morsomt på hjartet er det bare å si fra.I ettermiddag har vi vært i Lommedalen.Der er det stadig noe å plante det blir snart jungel!!
Kåre er like glad i å plante som jeg.Ellers er allt vel i heimen.
Kos og klem fra mamma og pappa.

Anonym sa...

Hei hei, nå har jeg fått satt meg ned og sett på alle bildene:-) Mange fine, ser ut som dere koser dere fortsatt.. ser ut som du begynner å få krøller i nakken Erling hehe. Nå har endelig varmen kommet hit også.Vi har vært på stranda i to dager nå, veldig deilig i sjøen også.Må nyte siste uken av ferien nå:-)Jeg ville ikke kjørt bil der borte, ser ut som det kan være vanskelig å bare gå der..Klemmer fra alle oss her i tanumveien 264.