tirsdag 14. august 2007

Ho Chi Minh City!

Endelig skikkelig på nett igjen, har vært mye slit i det siste ... Ho Chi Minh (HCM) skal det her handle om. Etter en heller dårlig opplevelse av Hanoi hadde vi ikke rare forventningene til HCM (Saigon) heller. I Hanoi var det totalt kaos med scootere og biler som kjørte i hytt og pine, og HCM skulle visst ikke være noe bedre i følge de Vietnamesiske ryktene .... og de må vi jo høre på!

Vi kom til byen på ettermiddagen og tok en taxi inn til gjestehuset vi skulle bo på. Der ble vi tatt i mot av en veldig trivelig kar som kunne fortelle oss at reservasjonen ikke var helt i orden. Vi som hadde vært ute i så god tid ......... kvelden før vi kom :) Ingen problem - de hadde booka oss inn på et aant hostell rett borti gata, det verdensberømte Hông Hân. Alle har vel hørt om det?? Helt greit rom med AC, TV og bra bad. Ingenting å klage på :)


Kan jo bare si det med en gang, HCM slår Hanoi neri støvlene på behagelighetsgraden-å-være-i-en-by .... eller no i den duren. Mye trafikk, men du får liksom ikke den kaotiske følelsen som Hanoi gir.

Vi brukte dagene godt med å spasere rundt på ulike severdigheter, ikke minst museet om Vietnamkrigen. Har jo stikki nesa innom noen museer i vår noen-og-tredve årige liv, og kan med hånda på hjertet si at dette museet gjorde enormt inntrykk. En avdeling var bl.a. satt av til å vise livet til krigsfotografer. Noen bilder var tatt noen sekunder før fotografene døde, andre viste mange av de grufulle handlinger amerikanerne gjorde under krigen. Det er vel kanskje ikke den mest objektive vinklingen på krigen, men at USA får seg en smekk på lanken skader ikke spør du meg! Snøsokker! Kunne skrevet mye om museet, men det er absolutt best å bare oppleve det på egenhånd. Alle som reiser til HCM bør ta turen dit!


Sånn ellers i HCM ..... jo, dersom du vil shoppe kan du ta turen til de dyre (eller ... ingenting er dyrt i Vietnam) sentrene, eller stikke innom markedene som selger de samme tingene til en tredjedel av prisen ..... "de samme" er vel relativt :) Oppsummert kan vi vel si at vi likte oss veldig godt der, og kunne tenkt oss å reise tilbake en gang.

Ooooooh! Glemte jo helt å takke for alle kommentarene! Mamsen har tatt helt av etter et langt Huglo-opphold uten nettilgang :) Veldig kjekt!

Talast snart igjen her på bloggen!

1 kommentar:

Anonym sa...

Her e mammo igjen.
Tok ein pause i kakebakinga og kva gjer ein då??? jo eg må jo sjå om da e noko nytt og da va da.Så kjekkt å fara rundt på scooter og selja kaker ein god ide.Ja da va masse trafikk de må passa dåko.Det var spennand bilder her er litt for alle.Me "snakkast" om ikkje så lenge må jo skriva litt til dåko.
Kos og klem fra mamma.