tirsdag 18. september 2007

Humpete start

Endelig på tur igjen! Etter en måned hjemme er det digg å komme seg ut igjen. Vi bestemte oss til slutt for å ta bilen sørover Europa istedenfor å fly rundt fra storby til storby. Får jo sett mye mer da vettu!

Så må vi jo fortelle om det overskriften sier - en humpete start. Skulle nesten tro at vi fikk signaler fra høyere makter om å la bilen stå hjemme. Reiste fra Halsnøy sist torsdag til Stavanger for å overnatte hos Trond og Lene (eller herr og Fru Foss som vi liker å kalle de nå) før vi skulle reise med Master Ferries til Hanstholm i Danmark. Leste litt nyheter på nettet om kvelden og overskriftene blinker mot oss: "Nå kommer den første høststormen", "Alle Vestlendinger må holde seg inne" (den siste selvfølgelig fra VG). Jaja ... kanskje ikke så ille tenkte vi .......... våkner til en ny SMS på mobilen om morgenen: "We are sorry to inform you that all departures today is cancelled, due to weather condition ...." (hmmm, skrivefeil og der fra Master Ferries, men men) RAKKEPOKKER'N, hva gjør vi nå???!! Kjapt familieråd rundt frokostbordet, og vi ble enige om å kjøre over fjellet til Vegard og Elin på Ski for å overnatte der før vi la kursen om Sverige og Øresundbrua.

Ikke så mye å si om turen over Suleskaret aant enn at det SNØDDE! HÆ??! SNØDDE?!? ÆRE MULI'?!? Jaggu bra vi skal sørover tenkte vi :-)

Nærma oss Ski ganske seint på kvelden og tenkte at det kunne vært greit med en pizza. Laila ringte Peppes på Ski og de skulle selvfølgelig ha en pizza klar som vi kunne hente. Kjører inn foran Peppes, Laila løper inn for å hente, mens jeg snur bilen .................. forbannade Ski kommune klarer ikke å vedlikeholde veiene sine! Rett i et digert høl med høyre forhjul. Et kraftig dunk. Ut av bilen. PFFFFFFFSSSSSST fra hjulet! Punga! Skukke vært muli'??! Fikk satt på reservehjulet og kjørte opp til Vegard og Elin. Der ble det pizza før jeg begynte å lete etter dekkforhandlere på Ski. Så sier Vegard: "Vi har brukt en forhandler som heter W Auto, se om du finner de på Gule Sider". Fant nummeret og ringte for å høre om de hadde en telefonsvarer som fortalte om åpningstider. Trur du'kke en kar tok telefonen. Jeg forklarte, og han sier: "Vent litt, du ska' få snakke med sjefen." Sjefen fikk røret og jeg forklarer enda en gang. "Bare stikk bortom du" sier'n! Steike! Fredag seint på kvelden! Snakk om flaks i uflaksen :) Kjørte bort. Han fikk to kompiser som var på verkstedet til å kjøre å hente to nye dekk. Avbalanserte og satt på dekka! HIPP HURRA FOR W AUTO på Ski :-D

Så er ikke den humpete starten helt ferdig med det skjønner'u. Elin hadde vært på jobb og ringte for å spørre om vi ville hente henne på Oslo S. Joda, nå hadde vi jo til og med to nye dekk :-) Henta Elin og satte kursen mot Ski igjen. Tok av på Norbyveien mot Ski. Laila og Elin skravla, og jeg fikla litt med mobilen .......... BLINK! Fotoboks! 50-sonen. NEI! Fytti grisen for en start på turen.

Men men .... vi har nå kommet oss avgårde og er for tida i Bayonne helt sørvest i Frankrike. Bestemte oss ganske tidlig for å kjøre på nedover for å komme oss til varmen. Har besøkt Wennigsen i Tyskland. Skulle overraske ei venninne av Laila, men hun var jo selvfølgelig på ferie i Spania :-) Satte kursen mot Luxemburg. Fantastisk by! Reis dit alle mann! Etter det kjørte vi helt ned til Bayonne hvor vi er nå .... på et helautomatisk hotell ... sånn som Smarthotel i Sandnes. Ikke helt superstandard, men godt nok! Kom jo hit til Bayonne kl. ett om natta. Virra rundt i sentrum for å finne et hotell, og trur du'kke vi blir vinka inn til sida av politiet - eller rettere sagt de 8 politimennene! Førerkort og vognkort - på fransk selvfølgelig - og jeg spør om de kan engelsk, og får bare et oppgitt blikk tilbake. Snakker seg imellom "bleu, bleu bleu ... no fracois" og himler med øya! Arrogante rakkere :-) Stod vel der i 10 min. før de kom tilbake med vognkortet og førerkortet og sa at alt var i orden. Dæven asså! Ble litt skjelven der et øyeblikk.

I dag skal vi kikke oss litt rundt i Bayonne og nabobyen Biarritz før vi krysser grensa til Spania og San Sebastian. Der er det for tida filmfestival med massevis av Hollywood-stjerner. Tenkte vi skulle ta oss en gin med Samuel L. Jackson .... for vi har lest i VG at han skal være der nemli!

Bilder kommer etterhvert. Gjør dere klar for massevis av road show!

Europahilsener fra Erling og Laila :-)

8 kommentarer:

Anonym sa...

Der er dåke på farten igjen!

Gler meg mykje til "nytt og nyttig", krydra med herlege bileter i frå Europa.

God tur og ha det flott!

Hadammmm

Anonym sa...

Synd eg var på reis når dåke var på holmen sist veke. Kom ikkje heim før fredag. alltid forsinkelsar med lasting når eg er på tur!

Dubai var enormt varmt! 47 grader i skuggen nokre dagar. Fekk oss eit bad i sjøen og - 34,3 grader. Nett så heima med andre ord.....

Som dykk fekk erfare har me eit nydeleg sommarver her heime. Me spring rundt i shorts og singlet heile dagen. Veit ikkje kva me skulle gkort utan skuggar.
Nå kan bare hausten kome, for ein blir jo noko lei av denne brunfargen som pregar kroppen vår.

Hausten betyr og at det er slutt på plenkløpping, luking etc......nei, hausten er fin den.
Dessutan har me nett feira bursdag for ungane, og atter ein gong kom huset frå med bare mindre skadar. Solid hus med andre ord.

Blir nok noko reising med jobben utover hausten. Skal blandt anna til Kaleningrad, Russland. Lasta to militærfartøy i oktober. Blir spennande og ei stor utfordring. Er ikkje så gilde med informasjon desse russerane kan ein sei.

Håpar turen i Europa blir flott. Har sjølv køyrt ned til Nice ein gong - der me låg på eit særs koseleg hotell. Kan leite fram navnet om ynskjeleg.

Hausthelsing frå

Mountainduck

Anonym sa...

Hallo.
Så er de på veg litt forviklingar vart det .De får halda oss oppdaterte.I dag var det rim på bakken då eg kom på jobben i 8 tida.Me vil ikkje ha vinter enno.
Masse helsingar fra Billingstadvn.

Anonym sa...

Jaja, det er vel berre ein ting å gjere, Erling.

Blir ein del streker under "svak kjøring".

Det er berre å slappe av, eg har boka, og skal få lagt det inn.

Laila, du får passe på om han Erling heilt stille på motorveien. Då er det ein sjangs for at han "tester gassen" :-)

Ellers får dykk ha ein framifrå tur vidare!

Anonym sa...

Hei hei, hehe må jo le litt også, går jo ikke an å ha mer uflaks med denne starten på turen.. Men håper det ble med det, her hard et vært is på bilen allerede så det er vel ikke lenge før vi er i gang med snømåking igjen hehe:-) God tur videre, klem fra sisters;-))

Baardsen sa...

Fyttesteike! Kuala Lumpur, Chaweng, Langkawi... Dokker fær jo te de samme plassan som æ va på i en kjempetur heilt på starten av 90-tallet! Skal tilbake til Thailand neste høst! Kos dokker. Nu jobbe æ i ErgoGroup åsså!

DagH

Anonym sa...

Hallo Laila og Erling.

Ei lita søndagshelsing fra oss her på Tanum.Eg skal på jobb i Sandvika i dag.Pappa skal koka fårikål,det meste er gjordt ferdig på forhånd!!
Me ventar jo litt på bilder då.
Masse helsingar fra mamma og pappa.

Anonym sa...

Javel ja, hehe, kjipe start det der. Når dåke først er i Bayonne så rekna eg med dåke ete Bayonneskinka te frokost, lunch og kvelds, sjøl om da ikkje e søndag.

Er vel i baskerland no da, heldiggrisa. Må få tatt meg ein tur der eg og. Da spørs om dåke bør skrika ut: "Ska me få oss nåke å ETA"

Biarritz, e kje da eit sommar og surfeparadis? Trur da.

San Sebastian skal jo være meget flott, litt verre stilt er det nok med min favoritt Bilbao :-)

Heima på Hommersåk er alt fryd og gammen. Plenen holde på å drukna og ligna mest på andadammen, men men med mine grønne fingra så blir da snart bra igjen ;-)

Enjoy!

Thomas